BİLMECE BİLDİRMECE BAŞLASIN EĞLENCE

2/B SINIFI BİLMECE BİLDİRMECE BAŞLASIN EĞLENCE ETWİNNİNG PROJESİ İLE YIL BOYU EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİLER.
      2/B Sınıfı öğrencileri bu sene öğretmenleri Kıymet AKIN rehberliğinde eTwinning projesi "Bilmece Bildirmece Başlasın Eğlence" adlı projesine katıldılar.Dönem başında her öğrenci kendine bilmece kutuları hazırlayarak üzerine projemiz afiş ve etwinning logosu ile özelleştirdiler.Ayrıca bir tanede sınıf için bir annemiz keçeden bir bilmece çantası hazırladı. Her cuma hazırlanan öğrenci bilmece kutuları çapraz değişim yapılarak evlere gönderildi. Gene her Cuma günü bir öğrenci hazırlanan sınıf bilmece çantasını eve götürerek ailesiyle birlikte eğlenceli ve kaliteli vakit geçirdiler. Bu proje ile  Okul-Öğretmen-Aile işbirliğini desteklenip güçlendirilmiştir.Aile katılımını aktif  kılan projemiz çocuğun çok yönlü gelişimine katkı sağlayıp, ailenin eğitimdeki rolünün farkına varmasını, çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirip  aynı zamanda çocukların yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini destekliyor.Öğrencilerimiz hem okuma çalışmaları yaptılar hem de bilmecelerin cevabını bulmak için beyin jimnastiği yaptılar,Ezber yeteneklerini geliştirdiler.Evlere gönderilen sınıf bilmece çantasına ve bilmece kutularına içinde olmayan  beş bilmece yazılıp resimlendi.Projenin sonuna gelindiğinde öğrencilerin  bilmece kutuları ve sınıf bilmece çantamız onlarca bilmece ile doldu.Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu proje ile çok mutlu olduklarını ifade ettiler.Yapılan resim yarışması ,özgün bilmeceler hazırlama,farklı ıllerden öğrenci ve öğretmenelerle sohbet odası ve görüntülü webinarlara,eğlenceli ,bilmeceli hazırladığımız yılbaşı kartlarını Kütahya ya gönderme etkinliklerine,bilmeceli boyama kitabı etkinliklere severek katıldılar..Katıldığımız etwınnıng projeleri  kapsamında öğrencilerimizin Kodlama Haftası'nda yaptıkları kodlama etkinliklerinden dolayı mükemmellik sertifikası aldılar.Bu etkinlikler ile öğrencilerin analitik düşünme,problem çözme ve işbirliği becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Kodlama etkinliklerinin yaygınlaştırılmasını ve kodlama hakkında farkındalık yaratılmasını hedefleyen 2019 EU Code Week etkinlikleriyle alınan mükemmellik sertifikasından dolayı öğrenciler ve sınıf öğretmeni mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Ayrıca 2/A sınıfı öğretmenimiz Zekiye Aysun POLAT ve öğrencileri tarafından da bu projemiz hayat bulmuştur. Bilmeceler , sade görünümleri ,derin arka planları ve sanatlı söyleyişleri ile eğlenceli halk edebiyatı  ürünleri olup yüzyıllar boyu, biriktirmiş olduğu kültürel ögeleri günümüze taşıma gibi  manevi değere sahiptir. Kavram öğretiminde ve kelime hazinesini zenginleştirmede bilmeceler yardımcı araç görevi görürler. Bilmecede cevabı arama süreci dinamiktir. Çocuk, zihninden geçen tüm kavramları soruda belirtilen kavramlarla karşılaştırarak cevabı bulmaya çalışırken,  üst düzey düşünme becerilerinden olan yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini,  geliştirir. Kültürümüzün önemli bir parçası olan bilmecelerin okulda çocuğun dil gelişiminde etkin olarak kullanılması ve ailenin bu eğitimin bir parçası olarak evde "aile katılımlı faaliyet" şeklinde devam ettirmesi  amaçlanan projede, okulumuz 2/A sınıfı öğretmeni Z.Aysun POLAT ve öğrencileri katıldıkları BİLMECE BİLDİRMECE BAŞLASIN EĞLENCE eTwinning projesinde yıl boyu aileleriyle  ve okulda arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek  kültürel mirasımız olan bilmeceleri öğrenerek öğreterek gelecek kuşaklara taşıdılar. Projede yer alan etkinliklere katılan öğrenci ve veliler böyle güzel ve farklı  bir çalışmada bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

08.06.2020 1329